http://pdp.rs.ba/tali-snsd-nije-zashtitio-zemlishte-ban/

Предсједник бањалучког Градског одбора ПДП-а Зоран Талић оптужио је данас СНСД да није ништа урадио да се спријечи „поклањање или одузимање“ градског земљишта вриједног пола милијарде КМ.

– Ради се о одузетом земљишту Пољопривредне и Медицинске школе, а поклоњено је и земљиште у Залужанима које се води као неперспективна војна имовина, док је Уставном суду РС-а дата парцела у центру града – тврди Талић и упозорава да је СНСД за 16 година владавине у Бањој Луци имао само у земљишту више од пола милијарде КМ.

За тај новац могли су се, напомиње, ријешити бројни проблеми у највећем граду РС-а, сеоске водоводне мреже, инфраструктура у граду, проблеми с недовољним бројем вртића, школа, а могло се улагати и у спорт, културу и уређење обале Врбаса.

Осим што је оптужио СНСД да је украо одређене дијеле програма ПДП-а „За бољу Бању Луку“, који је ПДП представио још у априлу, пита кандидата СНСД-а за градоначелника Бање Луке Игора Радојичића чији је он уствари кандидат када говори да у том граду треба урадити све оно на шта опозиција указује десет година.

-Радојичић је признао све оно што ми говоримо годинама и питамо садашњег градоначелника Бање Луке Слободана Гаврановића (СНСД) како се он осјећа када Радојичић говори шта треба све урадити, а није досад урађено у Бањој Луци – рекао је Талић на прес-конференцији уз констатацију да је Радојичић „не само шутао годину дана, већ није ни слушао“, када не зна да је ПДП свој програм представио још прије три мјесеца.

На наводе СНСД-а да треба извршити реорганизацију бањалучке Градске управе, Талић је поставио питање зашто су онда недавно запослили 41 радника, који ће Бањалучане годишње коштати милион КМ.

Због ових, и како је навео, бројних других пропуста у раду СНСД-ове власти, увјерени су у побједу заједничког кандидата Савеза за промјене Драгана Чавића за градоначелника Бање Луке, као и да ће садашња опозиција освојити већину у градском парламенту.

Повезане вијести:

ПДП