http://pdp.rs.ba/szp-vlast-izdala-srpske-natsionalne-in/

Представници Савеза за промјене (СЗП) оптужили су данас владајући структуру Републике Српске да су издали српске националне интересе прихватившти на сједници Заједничке комисије Народне скупштине Републике Српске поједине спорне амандмане на закон о полицији и унутрашњим пословима.

Драган Чавић, предсједник НДП-а и један од лидере СЗП, на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци, изјавио је да су у договору са Коалицијом Домовина прихваћени амандмани у којима ће српски полицијских службеници бити мањина у већини градова у РС.

Чавић је диктирао амандман 1 овог Закона који дефинише да: “ Структура полицијских службеника у МУП-у треба да одражава националану структуру становништва према посљедњем попису становништва из 1991. године“.

Вукота Говедарица из СДС-а оптужио је предсједника РС Милорада Додика да је узурпирао уставноправни поредак РС, рекавши како Додик покушава да тргује одлуком о Суду и Тужилаштву БиХ.

„Ову одлуку коју је доњела Народна скупштина Додик не жели да објави у службеном гласнику“, навео је Говедарица.

Представници СЗП су поручили да неће подржати ни један други референдум док Додик не проведе одлуку о Суду и Тужилаштву БиХ.

Повезане вијести: