http://pdp.rs.ba/sve-shto-smo-radili-korisno-je-za-rs/

Све што смо радили у име Републике Српске у институцијама Босне и Херцеговине било је корисно и од тога су грађани РС имали корист, изјавио је за Агенцију Анадолија члан Предсједништва БиХ из РС и предсједник ПДП Младен Иванић.

Он је, коментаришући оптужбе Милорада Додика, предсједника РС, након састанка са представницима парламентарних странака које чине владајућу већину у РС, да СДС, ПДП и НДП својим издајничким дјеловањем на нивоу заједничких институција БиХ настављају да додатно урушавају потенцијал и снагу РС рекао да се ради о припремама за посебну сједницу Народне скупштине РС.

За уторак је заказана посебна сједница о раду представника РС у институцијама БиХ, а на дневном реду је само тачка која носи назив „Уставни положај РС и заштита њених интереса на нивоу заједничких институција БиХ“.

„Ми ћемо изнијети своје ставове и показати да је штетност дјеловања СНСД и владајуће коалиције по РС била већа, јер су произвели сиромаштво, корупцију биједу и безнађе и апсолутно немамо намјеру да се око нечега правдамо“, рекао је Иванић и додао да ће ова сједница показати колики је био степен штетности дјеловања СНСД-а.

На питање да ли ће присуствовати овој сједници, Иванић је одговорио питањем: „Како могу присуствовати сједници када немам равноправно право учешћа, када могу само да на почетку нешто кажем и онда би требао да сједим и слушам иживљавања владајуће већине?“

„Не пада ми на памет да то себи дозволим“, нагласио је Иванић.

Повезане вијести: