http://pdp.rs.ba/stvorimo-ambijent-gde-e-ekstremizam/

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Младен Иванић изјавио је данас да је прави одговор на екстремизам стварање општег амбијента у којем се екстремисти немају одакле регрутовати

Иванић је објаснио да против екстремизма постоје два облика борбе, од којих један чине полиција, тужилаштво и закони, али је напоменуо да тај облик функционише само у појединачним случајевима.

„Прави одговор на екстремизам јесте стварање једног општег амбијента у којем сви људи не прихватају екстремизам и у којем се екстремисти немају одакле регрутовати“, истакао је Иванић за БХ ТВ.

Како је указао, обавеза је и медија и политичара и верских вођа и интелектуалаца да својим властитим понашањем и вредностима створе оквир у којем ће екстремизам бити друштвено неприхватљив, „не вештачки него истински и природно“.

„Нама недостаје и једног и другог: и овог првог – стварања општег амбијента – јер било је пуно толерантних тонова према некима и тражења оправдања за екстремистичке потезе у прошлости, на свим странама, а недостаје нам и још чвршће организације и наших безбедносних институција, а ја се надам да ћемо и једно и друго поправити“, закључио је Иванић.

Повезане вијести: