http://pdp.rs.ba/stanivukovic-zahtjev-za-besplatne-karte/

 

Одборник ПДП Драшко Станивуковић, који је данас предао захтјев у Градску управу, затражио је да породице са четворо и више дјеце буду ослобођена плаћања мјесечних карата на подручју града Бањалука, јер су то превелику трошкови за породице, које махом живе од само једне плате.

“Бесплатне карте за будућност Српске” – назив је акције којом се жели помоћи родитељима са четворо и више дјеце како би им смањили превелике трошкове за мјесечне карте које плаћају дјеци. Драгана Агић мајка је четири ћерке и за мјесечне карте издваја 150 марака сваки мјесец. Ни сама, каже, не зна како успјевају да то плате јер у шесточланој породици само муж зарађује али једна плата није довољна.

Одборник ПДП у Скупштини града Бањалука Драшко Станивуковић предао је у Градску управу захтјев да се породице са четворо и више дјеце ослободе плаћања мјесечних карата, посебно због чињенице да се ради о само 300 карата.

Stanivuković: Zahtjev za besplatne karte

Градоначелник Игор Радојичић умјесто конкретног одговора, напао је ПДП, тврдећи да су они кад су били на власти приватизовали градски превоз. Ипак, на крају је закључено да град новца за ове субвенције нема и није планирао.

Треба имати у виду и да од првог фебруара поскупљују карте за јавни превоз услијед повећања акциза. То значи да ће грађани још више новца издвајати од и даље мизерних примања, која сигурно неће расти.

Повезане вијести:

Информативна служба ПДП