http://pdp.rs.ba/stanivukovic-umjesto-sto-pise-pisma-radojicic-da-podnese-krivicne-prijave/

Полиција и тужилаштво морају испитати прометовање градског земљишта у Бањој Луци и утврдити да ли постоји одговорност појединаца из Правобранилаштва Републике Српске за пропуштање рокова за жалбе на више пресуда, које би могле имати милионске посљедице по градску касу, указао је данас одборник Партије демократског прогреса (ПДП) у бањалучкој Скупштини Града Драшко Станивуковић.

Истрагу надлежних званично ће затражити и на сједници градског парламента, 31.јануара.

-Очекујем конкретне истражне мјере надлежних и кривичне пријаве, јер је у Бањој Луци јавна тајна да је град оштећен за милионске износе – рекао је Станивуковић.

Подсјетио је и да је градоначелник Бање Луке Игор Радојичић прије неколико дана упутио писмо министру правде Републике Српске Антону Касиповићу у којем је побројао предмете који су изазвали имовинску штету за Град, а да се из поступања бањалучког Правобранилаштва стиче утисак да овај орган није опредијељен да штити интересе града на законит начин.

-Писмо није довољно, већ се одговорни морају процесуирати, имајући у виду велике штете за Бању Луку – упозорио је Станивуковић истичући да Радојичић, умјесто што пише писма, треба да поднесе кривичне пријаве.

Станивуковић је упозорио и на двоструке аршине владајућих.

Поздрављају се, каже, разговори градоначелника Бање Луке Игора Радојичића и представника појединих турских компанија, заинтересованих за улагања у так град, док су из владајуће странке раније нападали градске власти Добоја због сарадње с Турском.

-Добро је да постоји интересовање инвеститора, али се поставља питање како сада владајућим у РС-у не смета турски капитал, када су раније због њиховог улагања у Добој дизали велику халабуку, плашећи народ – упитао је Станивуковић.

Повезане вијести:

ПДП РС