http://pdp.rs.ba/stanivukovic-pomaze-u-ciscenju-snijega/

Најмлађи одборник у Скупштини града Бањалука Драшко Станивуковић са пријатељима од јутрос помаже мјештанима бањалучког насеља Петрићевац у чишћењу снијега.

У питању су углавном старији суграђани који не могу сами да очисте прилазе свјим кућама, дворишта, паркинг просторе и друге површине које грађани треба сами да чисте.

„Надамо се да ће наш примјер послужити и другима да испуне своје обавезе чишћења снијега, али и да се осврну око себе и помогну онима који не могу сами да то учине“, рекао је Станивуковић.

Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука посебно је позвао младе бањалучане, како појединце, тако и омладинске организације и подмлатке политичких партија да се укључе у чишћење снијега код домаћинстава којима је отежан или потпуно онемогућен прилаз, а чији власници не могу да то сами учине.

Станивуковић је додао да је помоћ потребна и око чишћења простора око дјечијих вртића, домова здравља, старачких домова и других установа код којих је неоходно да се обезбиједи прилаз у сваком моменту.

„У нашем граду има болесних којима се ових дана не препоручује да излазе из куће, а потребно им је доставити лијекове или храну. У тим случајевима апеујемо на комшијску, пријатељску и родбинску солидарност“, истакао је Станивуковић.

Он је позвао надлежне службе да ангажују максимум својих капацитета у чишћењу саобраћајница и тротоара, а градске власти да санкционишу сваки пропуст у тим пословима.

„Ако недлежне службе одраде професионално свој дио посла за који су плаћени, а грађани се додатно ангажују и покажу солидарност, показаћемо да волимо свој град и да сви заједно можемо превазићи тренутну ситуацију са снијегом“, рекао је Станивуковић.

Он је најавио да ће он и његови пријатељи у акцији чишћења снијега бити ангажовани док буде потребно.

Повезане вијести: