http://pdp.rs.ba/stane-u-bolnitsi-u-istochnom-sarajevu-je/

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић посјетио је данас Источно Сарајево и састао се са градоначелником Ненадом Самарџијом.

Младен Иванић је истакао да као становник Источног Сарајева јако добро познаје проблеме ове средине и да ће као предсједавајући Предсједништва БиХ помоћи колико може да се ријеши неколико крупних ствари у овом граду.

Ту прије свега мисли на проблем Универзитета, који је данима финансијски блокиран, те тренутно горући проблем болнице у Касиндолу.

„Срамота је да таква институција постоји у таквом облику, са тако лошим условима у којима људи раде и у којима се пацијенти лијече, док се истовремено паре троше на разноразне глупости. Покушаћу са своје стране колико код будем могао, у комуникацији са међународним финансијерима да нешто урадим да се ту ствари макар мало олакшају“, рекао је Иванић.

Једна од тема на састанку Иванића и руководства града Источно Сарајево била је и Европски олимпијски фестивал за младе који ће се 2017. године одржати у Источном Сарајеву и Сарајеву те начини на који ће се обезбиједити средства за организацију манифестације.

„Имамо подршку да се ова манифестација одржи онако како је планирано и да ћемо, практично у наредним временима све се мање бавити овом темом јер ћемо системски овај проблем настојати да ријешимо и да се манифестација одржи како је планирана“, сматра градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија.

„Главни човјек за оперативно вођење организације ЕЈОФ-а треба да буде будући предсједавајући Савјета министара и о томе унутар Предсједништва имамо неку врсту начелне сагласности. То је догађај који је битан за БиХ и једна од позитивних вијести која слиједи“, истиче Иванић.

Иванић је након састанка са градоначелником Самарџијом поручио да је његова намјера да након конституисања Савјета министара, одржи састанке на којим ће бити позвани представници позиције и опозиције на нивоу Републике Српске и БиХ, како би се покушали постићи заједнички договори тамо гдје је то интерес, а Источно Сарајево је право мјесто за тако нешто.