http://pdp.rs.ba/srpska-alternativa-pristupila-pd/

Странка „Српска алтернатива“ приступила је данас Партији демократског прогреса (ПДП), а споразум о томе су у Источном Сарајеву потписали предсједници партија Тихомир Глигорић и Младен Иванић.

Глигорић је након церемоније потписивања истакао да је од Предсједништва и Главног одбора „Српске алтернативе“ добио овлаштења да потпише споразум о спајању са ПДП-ом.

„Од данас ћемо дјеловати под именом ПДП. Желим захвалити Иванићу на коректној политичкој понуди. Дијелимо политичке и стручне принципе и надамо се да ће сарадници који ће доћи из ‘Српске алтернативе’ и који су млади, компетентни и образовани, дати допринос ПДП-у и развоју друштва“, рекао је Глигорић.

Иванић је рекао да је ПДП био и остао јака опозициона партија када је ријеч о односима унутар Републике Српске.

„Трудили смо се током прошлих избора да то јасно покажемо и помогли смо рад свих осталих партија које су у то доба биле опозиционе и имали значајну подршку ‘Српске алтернативе“, рекао је Иванић.

Он је најавио да ће у наредним данима ПДП имати неколико сличних споразума, јер „има неколико случајева да ће се поједине партије и поједини одборници прикључивати овој партији“.

„То показује да људи у ПДП-у виде чврст ослонац, стабилност, јасноћу опозиционог дјеловања и јасну политичку концепцију“, сматра Иванић.