http://pdp.rs.ba/srbija-pokazala-da-je-promoter-stabil/

БЕОГРАД, 9. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Србија је показала својим дјелима, досљедношћу и јасним порукама да је промотер стабилности на Балкану, рекао је у Београду предсједник Одбора Скупштине Републике Српске за европске интеграције и регионалну сарадњу Бранислав Бореновић.

Бореновић се састао са министром без портфеља задуженим за европске интеграције Србије Јадранком Јоксимовић и похвалио активности Владе Србије и премијера Александра Вучића за унапређење односа у региону.

Он очекује да ће досадашња добра сарадња између парламената Србије и Републике Српске, а посебно сарадња између надлежних одбора који се баве процесом европских интеграција, бити настављена.

Бореновић је истакао да је БиХ испунила све предуслове да у 2017. години добије статус кандидата за чланство у ЕУ.

Саговорници су се сагласили да је процес европских интеграција и регионалне сарадње од кључне важности за стабилност и напредак региона, те истакли важност сталног унапређивања међуинституционалне сарадње на свим нивоима.

Говорећи о односима Србије и БиХ, Јоксимовићева је истакла да Влада Србије сарађује са свим актерима политичког ђеловања у БиХ и Републици Српској, јер је то у општем интересу грађана.

Јоксимовићева је нагласила да се регионална питања налазе високо на листи приоритета спољне политике Србије, што је и јасно показано у претходном периоду, активним ангажовањем Владе Србије у унапређењу односа и стабилности у региону.

</p

Повезане вијести:

ПДП