http://pdp.rs.ba/snezana-stojanovic-dobila-prijetnje-smrcu/

Члан Предсједништва Партије демократског прогреса и предсједник ОО ПДП Братунац Снежана Стојановић пријавила је полицији пријетње смрћу које је добила у коментарима на локалном братуначком порталу www.despotovina.info.

Ово није први пут да је госпођа Стојановић, освједочени часни представник наше политичке партије и угледан љекар са изузетним резултатима у братуначкој регији, изложена пријетњама само зато што је храбар политички неистомишљеник владајућој коалицији. Напомињемо да се не ради о произвољним тумачењима у нашој партији, већ о подацима које смо добили на основу пријаве полицији.

Госпођа Стојановић поднијела је кривичну пријаву против поменутог портала, који није цензурисао говор мржње, као и против НН лица , аутора коментара. Оно што је још страшније је да је пријетња написана тако да указује на наводну националну нетрпељивост, чиме се додатно потпирује узаврела и врло осјетљива политичка ситуација у Републици Српској и БиХ.

Госпођа Снежана Стојановић, која је изложена политичкој хајци, сталним притисцима и шиканирању на радном мјесту, потресена је и узнемирена због посљедњег развоја догађаја. Од полиције и тужилаштва тражи да починиоци буду кривично гоњени, а захтијева да случај што прије буде разријешен.

Подсјећамо, Снежана Стојановић је 28. фебруара, на сједници Скупштине општине Братунац, мимо закона и процедура смијењена са мјеста директора Дома здравља Братунац, који је један од ријетких са позитивним пословањем у Републици Српској, и то у њеном мандату. Послије тога, 6. марта, комисија, коју је нелегално и самоиницијативно, на основу претходног коалиционог договора ДНС и СДА именовао предсједник СО, ушла је у Дом здравља и направила незакониту примопредају дужности, службеног печата и документације. Због тога је госпођа Стојановић поднијела кривичну пријаву против предсједника Скупштине општине Братунац.

Партија демократског прогреса позива полицију и правосуђе да примјерено казне починиоце и овог и свих сличних дјела, како бисмо у будућности спријечили да пријетње, притисци и уцјене наставе да буду дио политичке свакодневнице, те осигурали безбједност свих грађана и право на слободно изражавање мишљења.
Такође, позивамо институције, као и удружења која се баве спречавањем говора мржње, али и заштитом права жена и промоцијом родне равноправности, да осуде ове пријетње.

ПДП ће урадити све да заштити госпођу Стојановић, као и своје функционере и чланове, који часно обављају свој посао, али првенствено све грађане који су, због поштеног и часног рада, постали мета неистомишљеника.

Повезане вијести:

ПДП