http://pdp.rs.ba/skandalozne-dodikove-uvrede-na-rtrs-b/

Предсједник РС и лидер СНСД Милорад Додик у синоћњем скандалозном интервјуу на Радио-телевизији РС дубоко је извријеђао опозицију у РС и највише представнике Партије демократског прогреса, а посебно је извријеђао грађане Републике Српске.

Паралелно са истицањем резултата договора из Бијељине са представницима Српске православне цркве о престанку кориштења увредљивог рјечника, Додик је за потпредсједника ПДП Бранислава Бореновића рекао да је „трабант странаца и поданички расположен“, “едукован у службама Велике Британије“ и да „нема ону ствар“, а за опозицију да је „рак у тијелу Републике Српске“ и да су „издајници који су сад спремни да издају Српску“, те да се „понашају као увријеђене стрине“.

Додиков интервју је показао сву бесмисленост у покушајима смиривања тензија на политичкој сцени Републике Српске.

ПДП и њен потпредсједник Бранислав Бореновић из поштовања према грађанима РС не намјеравају да оваквим рјечником одговоре на увреде.

Међутим, изазван опсценим и дегутантним описима лидера СНСД, позивам предсједника Додика на сучељавање на истој тој телевизији било који дан послије Сабора ПДП, како би јавност у РС оцијенила шта је од свега што је Додик навео истина.

Позивам Милорада Додика да не буде кукавица и да се не крије иза изрежираних медијских монолога већ да лично чује како је уништио Српску и постао највећи терет њеног опстанка и развоја.

Подсјећам, ПДП неће одустати од указивања на криминал и корупцију у којој је за вријеме деценијске Додикове владавине и његове странке Република Српска оштећена за милијарде марака.

Бранислав Бореновић

потпредсједник ПДП