http://pdp.rs.ba/sjednitsa-predsjednishtva-pdp-a/

Предсједништво Партије демократског прогреса закључило на данашњој, трећој сједници у Бањалуци да механизмом координације нису нарушени интереси Републике Српске и да је са овим Република Српска јача, а Босна и Херцеговина слабија јер се ради о децентрализацији Босне и Херцеговине и са овим Република Српска добија међународно – правни субјективитет.

Није коректно да Жељка Цвијановић критикује ову Одлуку јер је она била директно укључена заједно са Денисом Звиздићем и дала му сагласност исте.

Потпредсједник Партије демократског прогреса Славиша Марковић је критиковао рад у НСРС  о Суду и Тужилаштву и заустављање Одлуке кад је у питању референдум.

– Били смо свједоци кад је Предсједник РС Милорад Додик рекао да за спровођење ове Одлуке не треба  опозиција и да је он политичка громада која ће то сама спровести, а данас он ту Одлуку не жели да спроведе и позива на консензус представнике опозиције и тражи њихову подршку. То је доказ да је Милорад Додик у великом хаосу и рикверцу, а не СзП како он говори. Доказ његовог хаоса и недосљедне политике је и Закон о полицији који је поново вратио у НСРС – рекао је Марковић.

Slaviša - govornica

Што се тиче локалних избора, Партија демократског прогреса ће заједно наступити са Савезом за промјене у свим општинама и градовима са очекивањима да ће ПДП имати своје кандидате испред Сзп-а у најмање дванаест општина – градова.

3. sjednica 3 sjednica 2 3 sjednica 3