http://pdp.rs.ba/shkrbi-eva-ostavka-predstava-za-javno/

Амбасадор БиХ у Србији Ранко Шкрбић поднио је данас оставку само из разлога што је знао да ће сутра, на сједници Предсједништва БиХ, бити смијењен, саопштено је из Информативне службе ПДП.

Сва друга објашњења, наводи се у саопштењу, попут наводно промијењеног односа према Србији, смијешна су и нетачна, јер да је тако Шкрбић је требао реаговати давно, а не дан прије своје смјене.

-Шкрбић је знао да цијела Република Српска очекује да буде смијењен због бројних малверзација и корупционашких скандала које се у јавности вежу за његово име и покушао је да направи представу за јавност данашњом оставком – тврде у ПДП.

У саопштењу се наводи да Шкрбић никада није разумио шта значи бити амбасадор, јер је више времена проводио на сједницама органа СНСД-а, на градилишту на Паприковцу и на утакмицама кошаркашког клуба Игокеа, него у Београду.

-Политичке оцјене које је бивши амбасадор Шкрбић дао у тексту своје оставке, а које се тичу нове власти на нивоу БиХ, само показују да се ради о партијском јастребу, недораслом озбиљној дипломатској улози – наводе у ПДП.

 

Повезане вијести: