http://pdp.rs.ba/shamats-ochekuje-promjene/

Предизобрни скуп Савеза за промјене у Шамцу окупио је више стотина актуелном влашћу незадовољних грађана, грађана који промјене требају одмах. Шамац је у мајским поплавама у Босни и Херцеговини доживио праву катастрофу, а одговорност за страдање становништва на овом подручју између осталих сноси и актуелна власт на челу са СНСД-ом која ништа није урадила на заштити грађана од поплава. Уједињени, представници Савеза за промјене подсјетили су становике ове регије на неригу власти према њима и потребу за хитним промјенама у Републици Српској.

Кандидат Савеза за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић очекује да овај савез побиједи на предстојећим изборима, а ако добије мандат у Предсједништву рекао је да ће се залагати за смањење пореза на плате да би се стимулисало запошљавање, али и формирала агенције за борбу против корупције.

Огњен Тадић, кандидат Савеза за промјене за Предсједника Републике Српске рекао је вечерас у Шамцу да је циљ Савеза да промијени ситуацију у Српској у тој мјери да буде спремна да одговори сваком изазову.

-Да би се то успјело, потребни су истинска борба против корупције и да сви буду уједињени, а не подијељени на политичке странке и да желе једни другима више зла него добра – истакао је Тадић у Шамцу.

Тадић је оцијенио да је штета могла бити мања, а санација већ завршена да је Српска била богатија и имала способније институције.

Кандидат Савеза за промјене за парламент БиХ Младен Босић очекује да послије избора СДС са својим коалиционим партнерима формира скупштинску већину и буде у Влади Републике Српске.

-Вјерујем да ће ови избори први пут бити избори на којима ће народ одлучити ко ће бити на челу Републике Српске“, истакао је Босић.