http://pdp.rs.ba/sebastijan-kurts-posjetio-pdp/

Себастијан Курц, шеф дипломатије Аустрије и замјеник предсједника аустријске Народне партије OVP, приликом прве посјете Бањалуци боравио је данас и у Партији демократског прогреса.

Обе партије су чланице групе Европске народне партије, па је Курц са предсједником ПДП Браниславом Бореновићем и потпредсједником партије Игором Црнатком разговарао о продубљивању сарадње двије странке.

Kurc 01

Курц је поручио да БиХ пред собом има веома важне реформске кораке које мора спровести на свом европском путу и треба показати више одлучности у спровођењу непоходних реформи.

Он је рекао да су за такве активности неопходни и добри, квалитетни и одлучни политичари који ће то остварити.

Курц је навео да БиХ треба да побољша владавину права, ефикасност и да одлучније крене ка реформама.

Он је рекао да је ПДП сматра сестринском партијом.

Kurc 02

Бореновић је навео да је данашњи разговор само наставак раније успостављене сарадње, а разговарано је и о размјени искустава, јер аустријска Народна партија може помоћи ПДП-у у развоју партијских структура, добрих политика, а посебно усвајања рјешења у развоју европских вриједности.

Он је додао да је разговарано и о темама у вези са европским интеграцијама, ефикасној и ефективној борби против тероризма, мигрантској кризи.

Kurc 05

Бореновић је рекао да и овај разговор показује да су Република Српска и БиХ спремније да озбиљније уђу у изазове на европском путу.

Повезане вијести: