http://pdp.rs.ba/sds-i-pdp-potpisali-koalicioni-sporazum-u-istocnom-sarajevu/

Предсједници градских одбора ПДП-а и СДС-а Раде Ћосовић и Дарко Бабаљ потписали су данас у Источном Сарајеву коалициони споразум о конституисању власти у Скупштини града према којем ће градоначелник и потпредсједник Скупштине бити из ПДП-а, а замјеник градоначелника и предсједник Скупштине града из СДС-а.

„Конститутивна сједница Скупштине града Источно Сарајево биће одржана 9. марта“, најавио је Ћосовић.

Он је рекао новинарима да су разговори ПДП-а и СДС-а о конституисању власти на нивоу града били веома коректни, што је резултирало квалитетним коалиционим споразумом. Према његовим ријечима, Град Источно Сарајево је и до сада имао стабилан буџет, а тако ће бити и убудуће.

Ћосовић је најавио да ће у фокусу пажње Скупштине града и даље бити изградња болнице Источно Сарајево, развој Универзитета и организација ЕЈОФ-а 2019. године.

Након потписивања коалиционог споразума засједао је Градски одбор ПДП-а Источно Сарајево који је ратификао потписани коалициони споразум. На сједници ГО за градоначелника Источног Сарајева предложен је Ненад Вуковић са Пала а за потпредсједника Скупштине Винко Радовановић из Источне Илиџе.

Ненад Вуковић се захвалио Градском одбору ПДП-а Источно Сарајево на указаном повјерењу и истакао досљедну и добру сарадњу између ПДП-а и СДС-а, која је без обзира на изазове у претходном периоду одлично функционисала.

На указаном повјерењу се захвалио и Винко Радовановић који је рекао да ће мандат искористити за развој Источног Сарајева у складу са закључцима коалиционог споразума који је се базирају на Стратегији развоја Источног Сарајева.

ПДП РС