http://pdp.rs.ba/savjet-mladih-pdp-a-zalosni-maniri-stavovi-i-ponasanje-podmlatka-vladajuce-stranke-u-republici-srpskoj/

У емисији „5 до 7“ на Алтернативној телевизији имали смо прилику видјети какви су то манири, ставови, односи и понашање подмлатка владајуће странке у Републици Српској.

Бахатост, осионост, дрскост при опхођењу, извртање чињеница, свођење дискусије на персонални ниво и вријеђање саговорника, оптужбе, увреде, пренаглашена и агресивна мимика и говор тијела који је ратоборан – све су то научене ствари и резултат копирања ауторитета под чијим патронатом ови млади људи сазријевају.

Жалосно је да нам се сервирају млади људи као слика будућности Републике Српске која се не разликује од њене садашњости.

Исто тако је жалосно слушати младе особе које одлазак својих колега правдају „бољом климом“ као и тиме да млади одлазе не само из Републике Српске него и из много развијенијих економија. Овим је ударен шамар свима који се залажу за останак и имају оптимизам за рад и живот у Републици Српској.

Поред непознавања елементарних чињеница, попут површине Републике Српске, млади „лидери“ су се са поносом дохватили питања о Младену Иванићу у склопу теме младих и њиховог одласка из БиХ, питајућу се шта је он урадио по том питању. При том су показали да немају основна знања из политичког уређења БиХ те концепата као што су надлежност, подјела власти, те разликовање нивоа власти у БиХ и Републици Српској.

Такође су показали да у њиховој верзији стварности одговорност за стање у Републици Српској не сноси власт коју већ више од деценије врши СНСД, већ сви други који нису дио тог пројекта.

Остаје нејасно да ли су двоје омладинаца у емисију „5 до 7“ дошли као портпароли Владе Републике Српске или Младих социјалдемократа? Ако су дошли испред МСД, нису успјели у намјери да промовишу нити једну позитивну мјеру нити приједлог који та организација нуди у циљу превазилажења проблема одласка младих. Уколико су пак дошли у својству адвоката Владе РС, са жаљењем морамо констатовати да су својим понашањем нанијели велику штету угледу ове установе која би требало да ради у интересу свих грађана.

Чињеницу да лидери омладинских организација политичких странака никако не би смјели бити гласило јавних институција, па било то и МСД нећемо ни коментарисати. Тај се сентимент подразумијева у сваком норамлном и цивилизованом друштву.

Савјет младих ПДП-а је згрожен овим понашањем својих колега из најбројније политичке организације у Републици Српској, и нада се да ће јавност препознати како ово није пут којим треба да се водимо те да, на основу виђеног у овој емисији, ипак нисмо сви исти.

Повезане вијести:

Информативна служба ПДП