http://pdp.rs.ba/savez-za-promjene-poziva-predsjednika-srpske/

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Савез за промјене позива предсједника Републике Српске Милорада Додика да не потпише указ о проглашењу Закона о полицији и унутрашњим пословима јер ће у супротном преузети главну одговорност за уништење МУП-а Републике Српске и издају националних интереса Срба.

Недопустиво је да предсједник Републике Српске прави тајне договоре са коалицијом „Домовина“, што је потврдио шеф клуба те коалиције у НСРС Михнет Окић, којима се реформише МУП Републике Српске на начин на какав то није пошло за руком ни Педију Ешдауну.

Прихватање амандмана којима се утврђује структура запослених у МУП РС према попису становништва из 1991. године највећи је ударац на МУП Републике Српске од његовог оснивања. Све што је постигнуто заштитом полиције и МУП-а у реформи полиције и под тешким притиском Педија Ешдауна сада је доведено у питање  јер ће у многим полицијским станицама Срби постати мањина. Након овог, можемо очекивати даљне реформе полиције, јавне управе, локалне самоуправе и губљење надлежности Српске.

Неуспјели покушај правдања министра унутрашњих послова Драгана Лукача представља крајње лицемјерје. Неодговорна је и инфантилна његова тврдња  да се неће примјењивати Закон и да се Законом о раду и систематизацијом радних мјеста у МУП-у може избјећи запошљавање по попису из 1991. године. Умјесто брањења неодбрањивог, због националне издаје, министар треба да поднесе оставку!

 

         У Бања Луци, 6.фебруара 2016.године

Повезане вијести: