http://pdp.rs.ba/saosjecanje-sa-porodicama-ubijenih-mladih-ljudi-u-sarejevu/

Убиство невиних и недужних људи кроз терористички акт у Сарајеву је повод поновног реаговања Форума жена ПДП-а и оштре осуде оваквог дјела. Након недавног терористичког акта у Паризу изразили смо бол и саосјећање са грађанима Париза и цијеле Француске. Овај пут тај бол је много јачи јер су настрадали грађани ове земље, млади људи, браћа, родитељи, дјеца и изнад свега невини и недужни. Форум жена ПДП искрено и дубоко саосјећа са породицама убијених младих људи у Сарајеву.

Грађани РС и БиХ оправдано страхују од поновног терористичког дјеловања. Као мајке, сестре, кћерке још једном молимо надлежне органе и сигурносне агенције да максимално заштите грађане БиХ. Потпуно је јасно да је ово проблем који се годинама у БиХ није рјешавао, али сматрамо да у овом тренутку не треба да говоримо шта је ко требао да уради, а није урађено, ко је крив, а ко не и томе слично. Одговоре на ова питања требамо оставити за касније. Форум жена ПДП-а сматра да је у овом тренутку најбитније коначно почети дјеловати и истински радити на спрјечавању овог зла које нам се догађа. Док смо држали очи затвореним зло је нарасло до неслућених граница и крајње је вријеме да се почне са удруженим, систематским и корјенитим дјеловањем против екстремизма и свих који га подржавају.

Ако је родитељ терористе јавно изјавио да му је жалије невиних жртава него властитог сина, те јавно осудио овакво гнусно дјело, Форум жена ПДП-а сматра и да све вјерске, политичке, културне и друге институције морају урадити исто и јасно дати до знања да неће толерисати било какав вид екстремизма у БиХ. Искрено вјерујемо да, без обзира што су припадници вехабијског покрета који чине овакве терористичке акте из реда бошњачког народа, једнаку забринутост и страх са осталим народима у БиХ дијеле и народи бошњачке националности. Стога, позивамо све грађане БиХ, без обзира на националну, вјерску, полну припадност да заједно, уједињени, кажемо доста екстремистичком дјеловању и уништавању свега цивилизованог што сe годинама стваралo.

Повезане вијести: