Одлука предсједника Градског одбора Бањалука и члана Предсједништва ПДП Зорана Талића да напусти Партију демократског прогреса је неочекивана и изненађујућа, тим прије што смо о њој обавијештени из медија.

Подсјећамо да је господин Талић за предсједника бањалучког Градског одбора именован на приједлог предсједника ПДП Бранислава Бореновића, као једини и искључиви кандидат, те да је све вријеме имао пуну политичку и финансијску подршку врха партије, којем је и сам, као члан Предсједништва, припадао.

Такође подсјећамо да је господин Талић током посљедње изборне кампање, као предсједник највећег градског одбора ПДП и регионални координатор Изборне јединице 3, имао пуну слободу у креирању изборне листе, а скоро комплетну кампању финансирала је централа Партије демократског прогреса. А чињеница је, такође, да је највише руководство партије – Предсједништво ПДП, као и Главни одбор, закључило да је недопустиво да ПДП буде шеста партија по снази у Бањалуци, због чега смо приступили реорганизацији одбора у којој Талић није желио да учествује.

Подсјећамо да нити једну одлуку у ПДП никад није донио сам појединац у партији, већ искључиво органи партије. Са жаљењем констатујемо да је господин Талић ипак одлучио да нас напусти и да нас о томе, уз много нетачних података везаних за партију, информише кроз медије, а не кроз највише партијске органе којима припада.

Желимо да вјерујемо да иза Талићевог писма не постоје друге намјере у вези са његовим политичким путем, али му у сваком случају желимо личну и сваку другу срећу.

ПДП