http://pdp.rs.ba/sakan-da-se-odrekne-privilegija/

Саопштење за јавност

           Предсједништво Партије демократског прогреса на ванредној сједници заузело је став да је расипање јавних средстава ради остваривања личних интереса неприхватљиво и затражило од члана Главног одбора партије Велимира Сакана да се додатних привилегија, које су му законски припале промјеном мјеста пребивалишта, одрекне у хуманитарне сврхе.

    Предсједништво партије затражило је од Сакана, који ова права користи као функционер у Предсједништву БиХ, да о примјени одлуке информише Главни одбор ПДП.

Сакану су, промјеном мјеста пребивалишта, законски припала права на кориштење накнада за одвојени живот и становање.

    Предсједништво ПДП нема ништа против да Сакан, у договору са добојским градским одбором, гдје је пријавио пребивалиште, буде кандидат на одборничкој листи ПДП за локалне изборе.

   Међутим, Предсједништво ПДП подсјећа да све што је законски није и морално, те снажно осуђује такво понашање функционера на јавној сцени Републике Српске и БиХ , а у томе не прави разлику између својих и чланова других партија.

   Очекујемо од свих носилаца јавних функција у Српској и БиХ, како из ПДП, тако и из других партија, да осим законских, поштују и моралне норме понашања, како бисмо заједно изградили бољу Републику Српску.

Бања Лука, 09. јун 2016. године

Информативна служба ПДП-a

Повезане вијести: