http://pdp.rs.ba/rtrs-nastavla-sa-propagandom/

Синоћња емисија ,,Аспект“ је још један доказ да РТРС наставља да врши незапамћену пропаганду препуну лажи и мржње према Савезу за промјене.

ПДП је запрепаштен начином на који РТРС блати и означава као издајника сваког ко није на курсу политике СНСД, те на тај начин ствара братоубилачку атмосферу у Републици Српској.

Емисија ,,Аспект“ ја показала да и на РТРС не влада режим у којем су новинари жртве, него су и новинари бескруполозни и острашћени у заштити СНСД и пљувању Савеза за промјене, што је синоћ потврдила и Вања Фуртула.

Фуртула је изманипулисала јавност јер је прећутала да ју је министар иностраних послова Игор Црнадак упозорио да Никола Шпирић, док је био пресједавајући и министар у Савјету министара, никада није био у студију са државним службеницима и бившим функционерима из опозиције.

Због тога је министар Црнадак понудио двије опције које би обезбједиле исти ниво саговорника: Да у емисији ,,Аспект“ у име СНСД-а гостују такође министри из Владе РС или да у име ПДП-а и Савеза за промјене гостују посланици и страначки функционери. Као трећу опцију, министар Црнадак је понудио да сам или са другим члановима Савјета министара БиХ из Савеза за промјене гостује у студију РТРС-а и одговара на сва питања о свом раду, без ограничења.

Коначно, министар Црнадак је госпођи Фуртули прецизно рекао да и он и ПДП желе ову расправу али да то мора бити на равноправном основу.

Све ово је госпођа Фуртула прећутала, желећи да прикаже господина Црнатка и Савез за промјене као некога ко бјежи од дијалога, показујући на тај начин да је изгубила и минимум професионализма и да се потпуно ставила у функцију СНСД-а и његове пропагандистичке машинерије.