http://pdp.rs.ba/rosule-poruchile-promjene-su-nezausta/

Промјене стижу и у највећи град Републике Српске и нико их не може зауставити. То је показала и трибина Партије демократског прогреса у бањалучкој мјесној заједници Росуље, на којој се у сали Мјесне заједнице окупило око 150 грађана. Атмосфера за примјер, заставе и громогласан аплауз подршке кандидату Савеза за промјене за српског члана Предсједништва БиХ Младену Иванићу обиљежили су пријатно вече у срцу Бањалуке.

Носилац листе кандидата ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице 3 Бранислав Бореновић рекао је након трибине да је потребно промијенити економски амбијент у Српској и санкционисати оне који су, злоупотријебивши положај, из буџета Српске изнијели милијарде марака.

Он је додао да је видљиво, што се више приближава крај предизборне кампање, да грађани желе промјене, додајући да ПДП има план као ријешити питање задуживања, запошљавања, смањења пореза и доприноса и враћања фирми које су се из Српске регистровале у Федерацији БиХ. Посебно је истакао да су грађани веома добро прихватили мјере ове партије које се односе на породицу.

-Имамо велики негативан прираштај становништва који ће, ако се настави садашњим темпом, проузроковати да нас за 20 година на простору Српске буде мање за 300.000 и онда ће нам бити за џаба све што урадимо – нагласио је Бореновић.

Носилац листе кандидата ПДП-НДП за парламент БиХ из Изборне јединице 1 Игор Црнадак рекао је да је за ПДП најважније сачувати Републику Српску са њеним уставноправним позицијама и стално радити на њеном јачању, првенствено економском.

Остале фотографије са скупа у Росуљама можете погледати у галерији.