http://pdp.rs.ba/reagovane-pdp-povodom-promjene-skupsh/

Партија демократског прогреса је изненађена и шокирана данашњим поступком одборника Скупштине општине Костајница, предвођених Српском демократском странком, и избацивањем ПДП-а из скупштинске већине у овој општини.

Због некоректног и понижавајућег односа костајничког одбора СДС-а и начелника општине Костајница Драге Бундала подржаних по једним одборником СНСД-а и НДП-а, Партија демократског прогреса ће преиспитати даље активности унутар Савеза за промјене док се ситуација око непринципијелних коалиција на локалним нивоима не ријеши.

ПДП је истински опредијељен и јасан у намјери да се само заједничким и фер дјеловањем свих партија унутар Савеза за промјене, међусобним уважавањем и поштовањем, може смијенити корумпирана власт у Републици Српској и живот грађана промијенити набоље.

Само заједничким дјеловањем у цијелој Републици Српској можемо бити озбиљна алтернатива владајућој коалицији и зато најоштрије осуђујемо данашњу промјену скупштинске већине у Костајници и очекујемо да се у наредним данима овакво стање промијени.

У том случају ПДП ће, без било какве сумње, наставити са активностима унутар Савеза за промјене, што подразумијева заједнички рад у свим општинама у Републици Српској, укључујући и договор око координираног дјеловања и усаглашавања приједлогa имена заједничких кандидата за начелнике и градоначелнике.

Повезане вијести: