http://pdp.rs.ba/puna-podrshka-poroditsi-vuli/

Поводом Свјетског дана демократије, кандидати Партије демократског прогреса за Народну скупштину РС посјетили су у понедјељак 15. септембра бањалучку породицу Вулић, у јавности познатој по неправедно одузетој земљи у центру највећег града Републике Српске. Подсјетимо, актуелна власт на челу са СНСД-ом стала је у заштиту контраверзног бизнисмена Миле Радишића и породици Вулић одузела земљиште за градњу стамбено-пословног комплекса Радишићевог предузећа „Гранд трејд“.

Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да демократија престаје да важи на овом мјесту, односно престаје да важи људско право.

-У највећем граду РС, који би требало да буде симбол слободе, људских права и једнакости за све се показало да велика сила под политичким покровитељством СНСД-а може да угрози обичног човјека, у овом случају човјека који живи на свом вијековном огњишту. Породица Вулић је већ неколико година угрожена од стране великих „инвеститора“ под заштитом Милорада Додика и СНСД-а који користе све могуће недемократске методе како би угрозили људска права те породице – истакао је Бореновић.

Он је додао да управо на данашњи дан демократије Партија демократског прогреса подсјећа јавност на пуну подршку породици Вулић, као и на чињеницу да је прије више од 4 мјесеца ПДП поднио кривичну пријаву против „Гранд трејда“ управо због градње спорног објекта мимо законских процедура и прописа.

-Породица Вулић апсолутно није дала сагласност да се гради овакав објекат на њиховој земљи – закључио је Бореновић.

Повезане вијести: