http://pdp.rs.ba/privrednitsima-predstavlene-mjere-iz/

Градски одбор за економски развој и привреду ПДП-а Бањалука данас је организовао панел дискусију под насловом: „Да ли су постојећи намети и функционисање АСБЛ (де)стимулативни по привреду Бањалуке?“

Дискусија је одржана у хотелу Видовић у Бањалуци, а у њој су учествовали, поред бројних бањалучких привредника и лидери ПДП-а из овог града: Бранислав Бореновић, предјседник ПДП-а и посланик у Народној скупштини РС, Младен Иванић, почасни предсједник ПДП-а и српски члан Предсједништва БиХ, Зоран Талић, предсједник Градског одбора ПДП-а и носилац одборничке листе ПДП-а за Скупштину града Бањалука, као и други кандидати са ПДП-ове листе. Модератор овог догађаја био је Слободан Столић, предсједник Градског одбора за развој и привреду ПДП-а Бањалука.

У дискусији је истакнуто да ПДП у склопу свог програма „За бољу Бањалуку“ има јасне мјере за побољшање привреде и привредног амбијента на територији града Бањалука. Циљ дискусије је био да се те мјере представе привредницима, те да се чују њихови ставови о тим мјерама, евентуалне критике и идеје за њихово усавршавање.

Анализирани су статистички показатељи који нам говоре о томе у каквом пословном окружењу се тренутно налази привреда града Бањалука, каква је структура намета које плаћа привреда у РС, разговарало се о питању да ли је тренутни буџет града у функцији развоја привреде и на крају о рјешењима која нуди програм ПДП-а.

Повезане вијести:

ПДП