http://pdp.rs.ba/preko-100-beba-na-prvom-susretu-u-doboju/

У недељу, 13.09.2015. године, је у добојском градском Парку „Народних хероја“ одржан први „Сусрет беба“ Добој 2015.

Организатор ове манифестације је Форум жена Градског одбора Партије демократског прогреса Добој, а кажу да су се на тај потез одлучили с обзиром на чињеницу да градске власти у Добоју не организују Конференцију беба која се од 2006. године одржава у 27 општина Републике Српске.

– Манифестација је организована с циљем пружања подршке одговорном родитељству и промоцији породице, као и стварања мјеста сусрета између ствараоца и конзумената у музици, плесу и спорту за најмлађу популацију. Досадашње мјере надлежних институција апсолутно нису испуниле очекивања и зато је потребно скренути пажњу свих актера у животу града да је брига за најмлађе услов напретка и да једино препознавањем њиховог потенцијала можемо очекивати свјетлију будућност – каже Оливера Недић из Форума жена ПДП Добој.

Након ревијалног дијела програма у ком су учествовали Школа плеса Добој, Градски дјечији хор „Звончићи“, Вана Раљић, Сара Тешић и многи други прешло се на спортска такмичења која су будним оком пратили тренери из Школе спорта „Спарта“.

2

У пузању беба млађих од двије године тријумфовао је Матеј Поповић. У категорији двогодишњих тркача прво мјесто освојио је Павле Ђурић, а у категорији трогодишњака и четворогодишњака Стефана Малешић. У категорији петогодишње и шестогодишње дјеце најбржи је био Вукашин Маљеновић.

Одржана је такође и трка очева са бебама у колицима, а најбржи отац био је Јеленко Божић.

У плесу лимбо најбоља је била Сара Тешић, а у плесу са балонима побједу је однио пар Миа Васиљевић – Дорис Савић.

Такође, изабрано је и трочлано Предсједништво „Сусрета беба“ Добој 2015 у саставу Душан Ристић (најмлађа беба), Лена Поповић (најстарија беба) и Драгана Тодић (беба са највише браће и сестара).

Сви они добили су прикладне награде што је само употпунило ову сјајну манифестацију.

3

– Манифестација је била веома посјећена, а родитељи и дјеца пуни су позитивних утисака након веома богатог програма. Процјењује се да је манифестацији присуствовало преко хиљаду наших суграђана а од тог броја у групи млађих од двије године регистровано је 107 беба – истакла је Оливера Недић.

Организовање ове манифестације подржали су Удружење породица са четворо и више дјеце „Будућност 4“, Хуманитарна организација „Срби за Србе“, вртићи „Мала индустрија“, „Мадагаскар“ и „Корак 2“, као и многобројни спонзори.

www.glas-regije.com

Повезане вијести:

Leave a Comment