http://pdp.rs.ba/predstavnici-pdp-a-na-svjetskom-forumu-demokratije/

Ковиљка Кењић из Источне Илиџе и Зоран Савановић из Бањалуке присуствовали су Свјетском форуму демократије који се од 2012. године традиционално организује у Стразбуру, а под покровитељством европских институција. Свјетски форум демократије је уједно и завршни модул Школе политичких студија Савјета Европе, коју су Кењићева и Савановић успјешно завршили.

Учешће на Школи политичких студија за мене је било једно веома корисно искуство, током којег сам стекао много нових знања, али и пријатеља. Била ми је велика част и привилегија што сам имао прилику бити учесник овог програма и представљати и своју мјесну заједницу, Петрићевац, град, као и Републику и партију. Стечено знање ћу искористити за напредак у сваком смислу, не само лични, него ћу се трудити га пренесем и другим младим људима

, рекао је Савановић.

И Ковиљка Кењић сматра да је учешће на једногодишњој Школи политичких студија изузетно корисно искуство, не само у смислу неформалне едукације, него и успостављања контаката.

Сматрам да је врло битно што Школа политичких студија Савјета Европе на једном мјесту окупља не само представнике различитих политичких партија, него и представнике других сектора, попут НВО и медија. То је прилика да разговарамо, упознамо се и приближимо неке различите ставове што ће нам сигурно користити у будућности

, истакла је Кењићева.

Школа политичких студија Савјета Европе у БиХ пружа политичко образовање за младе политичке кадрове још од 2003.године. Школа оснажује младе БиХ политичаре у сврху стицања знања из подручја значајних за даљњи развој државе према ЕУ интеграцијама, као и да преузму активнију улогу у Асоцијацији држава Савјета Европе. Намјера семинара је да помогне младим политичким вођама да побољшају њихово разумјевање политике, заједничког рада те да развију заједничке ставове о битним питањима без обзира на њихово партијско и национално опредјељење.

Повезане вијести:

ПДП