http://pdp.rs.ba/predsjednishtvo-pdp-u-trebinu-o-lokaln/

Предсједништво Партије демократског прогреса разговарало је на данашњој сједници у Требињу о припремама за локалне изборе, а актуелни градоначелник Требиња Славко Вучуревић добио је подршку за поновну кандидатуру.

Предсједништво ПДП увјерено је да ће бити постигнута сагласност око заједничких кандидата Савеза за промјене у већини градова и општина у Српској, чиме је загарантована побједа Савеза  на изборима, будући да је процес промјена неминован.

Предсједништво ПДП подржало је посљедње акције СИПА у банкарском сектору Српске, чиме је показано да је интензивирана истинска борба против криминала и корупције у Републици Српској.

Акцијом СИПА показано је да су испуњена предизборна обећања и ПДП и других странака Савеза за промјене – да ће бити обезбијеђени услови за рјешавање афера које су ојадиле и народ и комплетну Републику Српску. Народ мора добити одговор на питање гдје је новац из банака, јавних предузећа и буџета, став је Предсједништва ПДП.

Предсједништво је припремило и план за запошљавање дјеце погинулих бораца и демобилисаних бораца РС, о чему је предсједник ПДП Бранислав Бореновић прије неколико дана у Бањалуци разговарао са предсједником Борачке организације РС Миломиром Савчићем.

Документ садржи врло конкретан план за рјешавање проблема ових људи, који су, без обзира на чињеницу да су створили Републику Српску, доведени у безизлазну ситуацију. План ће бити упућен на разматрање Борачкој организацији РС.

С обзиром на посљедње поскупљење струје, кашњење у исплатама плата, али и на комплетну изузетно лошу ситуацију у Српској, Предсједништво ПДП најавило је и могућност организације протеста, у сарадњи са другим странкама Савеза за промјене.