http://pdp.rs.ba/predsjednik-borenovic-zahtijeva-od-rtrs-i-srne-profesionalizam/

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић упутио је реаговање на видео-интервју предсједника Републике Српске Милорада Додика новинској агенцији СРНА емитованог и на Радио-телевизији Републике Српске. Предсједник Додик називао је предсједника Бореновића разним погрдним именима и спомињао га у негативном контексту.

У наставку је реаговање упућено овим двјема кућама.

 

Новинска агенција Републике Српске ”СРНА”
 Радио-телевизија Републике Српске


 н/р уредника Срне Милице Џепине
 н/р главног уредника Информативног програма РТРС Синише Михаиловића
 
 


Бањалука, 1. јун 2017.

ПРЕДМЕТ: Реаговање

Поштовани,
 


у получасовном интервјуу Новинске агенције СРНА са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, који је емитован на Радио-телевизији Републике Српске у уторак, 30. маја 2017. године, име лидера Партије демократског прогреса Бранислава Бореновића споменуто је неколико десетина пута. Такође, у негативном контексту су спомињане и партијске колеге Младен Иванић и Игор Црнадак.  

У наставку наводимо у којем контексту је спомињано име господина Бореновића, и мањим дијелом Иванића и Црнатка:

·      издајници

·      муљатори

·      ако Бореновић (и његови) преузму власт, од Републике Српске неће бити ништа за шест мјесеци

·      развластили Републику Српску

·      дестабилизовали Републику Српску

·      колико људи има овдје који су спремни да протестују против Бореновића, Црнатка и осталих издајника

·      издајник као што је Бореновић

·      Републику Српску стављају на посљедње мјесто

·      Бореновић је у свакодневном контакту са разним западним мешетарима. Они њега храбре, преузео је обавезу, зато он галами и гура ПДП

·      Бореновићу, нејак си, ђе ти је снага, немаш руку, народ ће те прозрети, игноришеш вољу народа. Ја идем у Русију да покушам да стабилизујем финансијско стање, не чекам позиве са стране, као он, да чујем шта треба радити

·      Њихова брига је само БиХ, а не Република Српска

·      Бореновић и Црнадак су неизграђени политичари, потребни западу, недовршени типови, нејаки

·      Бореновић је политичар без ишта, има само полтроне око себе

·      Бореновићу, опасуљи се, покриј се по ушима, шути

·      Нема питања којег се нису дотакли, а да Републику Српску нису суновратили

·      Зајапурени Бореновић нешто да коментарише? Издали сте Републику Српску, покварио је све твој министар Црнадак на тајној сједници за механизам координације

·      Бореновић није овлаштени представник низашта

·      Замислите, СДС је постао трабант ПДП-у

·      Немамо више пелена да помажемо Бореновићу и Црнатку

·      То су људи без образа и без карактера

·      Ја се не бојим Бореновића

 

Поштована гђо Џепина и поштовани гдине Михаиловићу, уколико ви и ваше колеге то нисте примијетили гледајући овај интервју, надам се да сад видите потребу да прозвана страна одговори на све ове увреде и оптужбе. И то у циљу објективног информисања јавности Републике Српске. Поготово што се ради о чињеници да интервју није емитован уживо, већ претходно снимљен.

Подсјећам вас да се СРНА и РТРС финансирају из буџета Републике Српске. И да сте обавезни да јавности предочите истину. Вама остављам да изаберете начин на који ћете је пласирати. Уколико нисте у стању да јавности предочите доказе за све паушалне изјаве које је изнио господин Додик, а које су, емитујући се вече уочи посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске представљене као тврдња, нанијеле штету мени лично, очекујем да то учините посредством интервјуа у истом облику.

Подразумијева се да би интервју у том случају морао да траје исти број минута, с обзиром на чињеницу да је предсједник Додик углавном то вријеме искористио да облати мене лично, као и моје партијске колеге.

Подсјећам вас и да предсједник Републике Српске има право да изговара шта жели, и да за то сноси одговорност по закону. Исто тако вас подсјећам да рад националне агенције и јавног сервиса Републике Српске такође подлијеже законима, због чега, као предсједник парламентарне странке и народни посланик Републике Српске, тражим равноправан третман.

Такође, док чекам ваш позив за интервју или пак доказе за ужасавајуће наводе, молим вас да овај допис, укључујући и наведене спорне цитате емитоване у вашим медијима, објавите у цијелости, већ данас.


С поштовањем,


 


Бранислав Бореновић
предсједник ПДП

 

Повезане вијести:

ПДП РС