http://pdp.rs.ba/potpisana-deklaracija-mladih-evropskih-lidera/

Почетком јуна у Берлину одржан је задњи у низу семинара „Europe Whole and Free Leadership Academy“ у организацији Међународног републиканског института (ИРИ) на којем су учествовали млади представници политичких партија из више европских држава.

Представник Партије демократског прогреса био је Немања Шево, који је заједно са осталим учесницима креирао и потписао заједничку Декларацију младих европских лидера.

У заједничкој Декларацији фокус су били проблеми са којим се млади људи сусрећу у земаљама учесницама овог догађаја. Без обзира коју политчку опцију и државу заступају, проблеми су исти.

У Декларацији су наведени и проблеми одласка младих, лош образовни систем и лоша усаглашеност образовања и тржишта рада, те да образовање мора бити доступно свима.

Такође, заједнички циљеви су улазак у Европску унију, те нагласак на путу ка ЕУ, који треба бити проведен једнако и прилагођен од државе до државе. Учесници су посјетили и Бундестаг, те се упознали са богатом историјом и начином функционисања њемачког Парламента.

Партија демократског прогреса је и на овај начин показала своју опредјељеност за међународну сарадњу и да је на том пољу лидер у политичком животу Републике Српске.

Повезане вијести:

ПДП