http://pdp.rs.ba/pochela-provjera-kandidata-za-savjet-m/

Централној изборној комисији и Агенцији за истраге и заштиту БиХ данас су, уз захтјев предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића, достављени на провјеру попуњени обрасци кандидата за министре и замјенике министара у Савјету министара.
Рок за провјеру кандидата је 30 дана, али портпарол ЦИК БиХ Максида Пирић очекује да би у понедјељак поподне, 23. марта, могла бити одржана сједница ЦИК-а на којој би био размотрен извјештај о провјерама кандидата за министре и замјенике министара у Савјету министара БиХ.

Портпарол Сипе Кристина Јозић потврдила је за Срну да и они имају рок од 30 дана за провјеру, али да ће се потрудити да обаве посао у најкраћем могућем року.

ПДП-ов кандидат за министра иностраних послова БиХ је генерални секретар странке Игор Црнадак. Српска демократска странка (СДС) предложила је Мирка Шаровића за министра спољне трговине и економских односа и Драгана Мектића за министра безбједности БиХ.

Кандидати за позиције замјеника министара су Борис Јеринић /СДС/ у Министарству одбране, Предраг Јовић /СДС/ у Министарству за људска права избјеглице и Ђорђе Милићевић /НДП/ у Министарству цивилних послова.

СДА је за министра цивилних послова кандидовала Адила Османовића, а за министра за људска права и избјеглице Семиху Боровац. Кандидати ове странке за замјеничке позиције су Незир Пивић, за замјеника министра правде, те Мирсад Жуга за замјеника министра финансија.
Кандидати ХДЗ БиХ су Вјекослав Беванда за министра финансија и трезора, Марина Пендеш за министра одбране и Јосип Грубеша за министра правде. За замјеника министра иностраних послова ХДЗ је кандидовао Јосипа Бркића, комуникација и транспорта Предрага Кожула, спољне трговине и економских односа Мату Фрањичевића и безбједности Мију Крешића.
ДФ је за министра комуникација и транспорта кандидовао Славка Матановића и за замјеника министра одбране Емира Суљагића.

Министре и замјеника министара, по извршеним провјерама и по добијеном приједлогу предсједавајућег Савјета министара, именује Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.