http://pdp.rs.ba/pochela-predizborna-kampana-srpska-tr/

Званичан почетак кампање за предстојеће парламентарне изборе у Републици Српској и Босни и Херцеговини Партија демократског прогреса дочекала је спремно. Штанд у центру Бањалуке постављен је у раним јутарњим часовима како би се грађани информисали о програму и плановима ПДП-а и Савеза за промјене за изборе који ће се одржати 12. октобра.

Носилац заједничке листе ПДП-НДП за Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у изборној јединици 1 Игор Црнадак рекао је да ће се ПДП у Сарајеву залагати за три кључне ствари и то: што чвршћа, стабилнија и сигурнија позиција РС, економски развој РС и БиХ и жестока борба против корпуције и криминала.

-ПДП ће бити још чвршћи и тврђи од СНСД-а у Сарајеву и чуваћемо Српску мудро и стрпљиво. Галама и декларативно „србовање“ је СНСД-у служило само за то да иза те завјесе остварује личне интересе, што се мора зауставити. Преко Сарајева се може много остварити за економски напредак Републике Српске, али наши кадрови тамо морају бити томе посвећени. Инвеститори бјеже из БиХ, а БиХ плаћа десетине милиона марака пенала само зато што није искористила средства која су јој одобрена. Српски кадрови до сада у Сарајеву нису ништа хтјели да ураде ако ту нема њиховог личног интереса – истакао је Црнадак.

Он је посебно истакао Управа за индиректно опорезивање као најочигледнији примјер инсистирања српских кадрова на постављању кључних људи, који су данас оптужени за вишемилионске преваре и проневјере.

Други примјер је запошљавање дјеце функционера СНСД-а управо у институције и предузећа на нивоу БиХ.

-Жалосно је како се поиграва са народом, којем се у Бањалуци говори да ће се Босна распасти, да ће они растурити БиХ инстититуције, а онда своју дјецу запошљавају управо у те институције. Оваква политика мора престати и полтика истинске бриге за Републику Српску треба да буде присутна у Сарајеву – закључио је Црнадак.

Повезане вијести: