http://pdp.rs.ba/pdp-zahtjeva-od-tegeltije-izvjestaj-o-finansiranju-predstavnistva-u-izraelu/

Клуб посланика Партије демократског прогреса у Народној скупштини РС упутио је данас питања министру финансија РС Зорану Тегелтији у вези са случајем Представништва Републике Српске у Израелу.

Од министра Тегелтије Клуб посланика ПДП затражио је одговоре на сљедећа питања:

  • Колико тачно новца је исплаћено у 2015. и 2016. години, као и у 2017. закључно са данашњим даном на име рада Представништва Републике Српске у Израелу?
  • На чији рачун су исплаћене ове паре? Молимо Вас да нам доставите потврду у вези с тим.
  • Имате ли гаранцију да је исплаћени новац у протекле двије године искориштен за рад Представништва РС у Израелу? Молимо вас да нам доставите било какву писану потврду, у којем год облику.
  • На шта су конкретно утрошена ова средства? Молимо Вас да нам побројите појединачно по ставкама.
  • Колики је остварени промет Републике Српске са Израелом у протекле двије године?

Подсјећамо да је шеф Одјељења за Балкан у Министарству спољних послова Израела Дан Ориан потврдио је за БН телевизију у петак, 7. априла 2017. године, да Представништво Републике Српске у Јерусалиму не постоји већ двије године и да је пререгистровано у приватно предузеће којим руководи Арие Ливне. Арие Ливне је савјетник предсједника РС Милорада Додика и сенатор Републике Српске, али га Влада РС представља као шефа тог представништва, за које се редовно издваја новац из буџета Републике Српске.

ПДП РС