http://pdp.rs.ba/pdp-zahtijeva-od-mup-a-istragu-povodom-posljednje-sanse/

Клуб посланика Партије демократског прогреса у Народној скупштини Републике Српске упутио је питање министру унутрашњих послова РС Драгану Лукачу у којем траже хитну провјеру сазнања у вези са наводним планом ”Посљедња шанса” објављеног у медијима, а којим се, наводно, удара на уставни поредак Републике Српске.

С обзиром на то да се ради о врло озбиљним тврдњама које, наводно, ударају на стабилност Републике Српске, питамо министра Лукача шта је предузео у вези с тим и тражимо да нас хитно информише о сазнањима.

Ради се о сувише важним питањима да би остала у сфери нагађања. Тражимо од министра унутрашњих послова Републике Српске да хитно предузме све мјере како би евентуални учесници наводног плана ”Посљедња шанса” били кажњени.

Уколико се, пак, испостави да се ради само о ширењу дезинформација с циљем дискредитовања опозиције у Републици Српској, од министра унутрашњих послова РС захтијевамо да против организација и појединаца који су у вези са овом темом иступали у јавности покрене истрагу због подметања кривичног дјела и ширења страха од удара на уставно уређење Републике Српске”, наводи се у питању Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске упућеном министру унутрашњих послова РС Драгану Лукачу.

Повезане вијести:

ПДП РС