http://pdp.rs.ba/pdp-trebinje-kome-smeta-video-nadzor/

Код добро планираних пљачки лопови прво онеспособе надзорне камере. Зна се зашто. Управо зато постављамо питање због чега је градска власт скинула постављене камере по граду и раскинула уговор са фирмом која је тај посао требало да обави до краја. Камере су требале да чувају сигурност грађана и њихове имовине, да пружају доказни материјал о саобраћајним прекршајима и удесима и још много тога.

Другим ријечима, требало је да олакшају посао полицији и правосудним органима. Очигледно је да градској власти то не одговара, јер би онда многе њихове криминогене везе и потези били објелодањени или љепше речено, чисти као слика. Можда би било интересантно питати надлежне из ЦЈБ како они реагују на овакав потез Луке Петровића. Не можемо рећи и његових трабаната, јер он је тај који се о свему пита.

Друго питање. Како је било могуће да се на лицитацији за шест хиљада квадрата најквалитетнијег земљишта на подручју бивше касарне Лука Вукаловић појави само један купац, иако је било девет заинтересованих. Занемаримо да је у питању СНСД-ов тајкун, али питамо ко је забранио осталима да присуствују лицитацији. Физички. Узгред, дотични тајкун је земљиште платио 600 хиљада марака, мада, брат брату, вриједи најмање дупло више. Не кажемо, можда је и платио колико треба, али тај дио није ушао у градску касу. А, гдје, то је опет питање за Луку Петровића. Остали се не питају.

И треће. Есенесдеовци маргинализују санкције САД против предсједника Републике, тумачећи их као „задње трзаје одлазеће америчке администрације“. Прозвани администратори одоше, али санкције остадоше. Кажу, то се односи само на Милорада Додика, као личност илити фигуру, а не политичког функционера.

Ево прилике да то провјеримо. Већ сутра у посјету Требињу долази амерички амбасадор и баш нас интересује хоће ли се сусрести са градоначелником. Ми смо сигурни да неће, јер санкције Додику су санкције:бахатости,криминалу,отимачини и пропадању народа. Петровић као генсек СНСД-а је најдоследнији извршилац такве антинародне политике. Амбасадор ће се сигурно срести са грађанима Требиња и њиховим представницима. Петровићу остаје да чучи испред бијелих Платана и да маше амбасадору САД. Да ли ће му Екселенција одмахнути видјећемо већ сутра.

Градски одбор ПДП Требиње

Повезане вијести: