http://pdp.rs.ba/pdp-sramotno-nehumano-ponasanje-vlade-republike-srpske/

ПДП сматра срамотним и нехуманим понашање Владе Републике Српске којој је важније да потроши 25 милиона КМ за куповину једног хеликоптера и за изградњу неколико боксова за полицијске псе него да исплати зарађене плате жељезничарима.

Најављено ново скупо задуживање на сљедећој сједници Народне скупштине РС под изузетно неповољним условима је још један шамар радницима и грађанима широм Републике Српске, који не могу да остваре своја права и којима власт дугује милионе зарађене поштеним и преданим радом.

„Жељезнице Републике Српске“ типичан су примјер до чега може да доведе неконтролисано страначко запошљавање, које је од здравог јавног предузећа постало мјесто најгорег јавашлука и нереда. За катастрофално стање у „Жељезницама РС“ треба да одговара првенствено ДНС, који већ два мандата руководи овим предузећем, али и комплетна владајућа коалиција.

ПДП осуђује овакав немар Владе РС која показује да је нељудскост и дрскост постала основна карактеристика понашања власти у Српској. Сматрамо оправданим и подржавамо захтјеве радника запослених у „Жељезницама РС“, а власт упозоравамо да би права радника и животи њихових породица требало да буду много важнији од хеликоптера,кућица за псеи других нерационалних задуживања.

Повезане вијести:

ПДП