http://pdp.rs.ba/pdp-snsd-srbuje-a-plachka-rs/

ПДП сматра да су Милорад Додик и СНСД најодговорнији за сиромаштво, корупцију и безнађе које влада у Републици Српској, те да је њихова владавина економски разорила и директно угрозила Републику Српску.

Република Српска је опљачкана кроз афере Боска, Бирач, Бобар банка, Балкан банка и друге, те се Додик и његови сарадници искључиво боре за власт да би задржали контролу над правосудним институцијама и тако избјегли одговорност. Патриотизам СНСД-а се заснива на празном србовању иза којег се крије пљачка, у којој се касније ужива на јахтама и вилама у Порторожу и другим дестинацијама.

ПДП ће до краја бранити позиције Републике Српске у Сарајеву, али ћемо истовремено наставити да инсистирамо да се ријеше све крупне афере у Републици Српској и да се народу врати опљачкани новац.

Премијер РС данима кука за кредитом Свјетске банке од којег Република Српска треба да добије 15 милиона КМ, а Република Српска је само у афери Бирач изгубила стотине милиона. ПДП подсјећа јавност да је Влада Жељке Цвијановић најавила хапшења у афери Бирач још у прољеће 2014. године. ПДП ће се борити свим демократским средствима да се народ Републике Српске што прије ријеши патриотизма Милорада Додика , Миле Радишића и других сличних њима, јер ће у супротном Република Српска бити истински угрожена.