http://pdp.rs.ba/pdp-sabor-gradiska-rast-povjerenja/

Трибина ПДП, на којој је било скоро 1.000 чланова и симпатизера демонстрирала је нови однос политичких снага у Градишки.

Уосталом, на то већ дуго указују у овој партији која чини незаобилазну карику владајућег „Савеза за промене“ у граду на Сави. Милан Шврака, председник општинске организације ПДП-а, рекао је „ЕуроБлицу“ да је масовна подршка исказана на Сабору заправо потврда раста поверења и утицаја ове партије у локалној средини.

Њихов рад похвалили су страначки лидери Младен Иванић и Бранислав Бореновић рекавши да је ПДП у Градишки ослонац њихове страначке структуре. Томе у прилог иде и изјава Радислава Дончића, који тврди да ће ПДП на локалним изборима имати од седам до девет одборника у СО Градишка.

– Наше активности и истраживања потврђују да ће ПДП на овогодишњим изборима имати највећи раст повјерења међу грађанима, а тиме и утицај у новом сазиву Скупштине општине-уверен је Дончић. У тој партији сматрају да су њихови кадрови у локалној управи и јавним предузећима добро радили те својим утицајем допринели порасту партијске популарности.То се, поред осталих, односи на Љубимка Чакља, Горана Бијелића, Милана Швраку и многе друге.

После исказаног поверења грађана на Сабору ПДП, најмасовнијем политичком скупу у овој години којим је незванично започела кампања у Лијевче пољу, у политичким кулоарима се додатно анализирају нови политички односи, поготово у општинској владајућој структури. Обистини ли се предвиђање Радислава Дончића о броју одборника, то јасно указује да ће његова партија преузети доминацију од СДС. Ова странка је претрпела велике потресе који су резултирали формирањем још једне политичке структуре са истим предзнаком, то је изврни СДС. Тим поделама су широм отворили врата ПДП који несумњиво подржава начелника Зорана Латиновића прихватајући га за заједничког кандидата на изборима.

 IMG_4234

Повезане вијести: