http://pdp.rs.ba/pdp-sa-dobojlijama-na-godishnitsu-popla/

Чланови Градског одбора Партије демократског прогреса Добој обиљежили су данас заједно са грађанима годишњицу од прошлогодишњих катастрофалних поплава које су задесиле овај град.

Грађани и чланови ГО ПДП Добој одали су почаст погинулим суграђанима паљењем свијећа и полагањем вијенца у ријеку Босну, али и оштро осудили понашање градске и републичке власти током поплава и након њих.
-Срамота је да градска власт није урадила ништа како би овај трагични дан обиљежила са грађанима. Градски властодршци су у сали Скупштине града гдје су организовали својеврстан “коктел парти” на који су позвани пробрани и послушни људи и партнери, док су грађани заборављени. Овим такође шаљемо снажно упозорење градској власти да ћемо кренути у политичку борбу за њену промјену на наредним изборима, јер они који тренутно воде град то не заслужују, што из дана у дан доказују својом нестручношћу и некомпетентношћу. Критике такође упућујемо и републичкој власти која је скоро потпуно заборавила на Добој и његове грађане – рекао је предсједник Градског одбора ПДП Добој Синиша Ђорђевић и додао да је ПДП једина политичка партија која се сјетила да обиљежи годишњицу од катастрофалних поплава заједно са грађанима.

Тихомир Глигорић највеће замјерке има према републичкој власти и министру финансија Зорану Тегелтији.
-Подаци о Фонду солидарности Републике Српске које је објавио министар финансија Зоран Тегелтија су толико нестручни и коруптивни да овај град и цијела РС не могу рачунати на помоћ којом би се завршио процес санације штета насталих поплавама ни за десет година. Треба напоменути да се новац који завршава у Фонду солидарности прикупља и од грађана Добоја који су поплављени, а који из тог фонда не добијају никакву помоћ и велико је питање гдје тај новац завршава. Добоју и његовим грађанима је доста коруптивне и лоше градске и републичке власти које само уништавају овај град – истакао је Глигорић.

Повезане вијести: