http://pdp.rs.ba/pdp-sa-bortsima-o-rjeshavanu-problema/

Предсједник ПДП Бранислав Бореновић и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић сагласили су се данас у Бањалуци да је неопходно ријешити проблем запошљавања чланова породица борачких категорија, којих је у евиденцији Завода за запошљавање Српске више од 20.000.

Предсједник Бореновић је истакао да би договором свих институција и БОРС требало да буде сачињен акциони план за запошљавање борачких категорија, те да је ПДП заинтересован за рјешавање проблема популације која је створила Републику Српску.

“Требало би увести неку врсту растерећења бруто плата у Републици Српској од 50 одсто на терет буџета Српске. На тај начин би сваки радник био конкурентији на тржишту и лакше долазио до посла”, рекао је Бореновић након састанка са Савчићем.

На састанку двије делегације било је ријечи и о смањењу борачких пензија, борачком додатку и накнадама за одликовања која касне, као и о процесу стамбеног збрињавања борачких категорија, који није окончан.

Савчић је подсјетио да ће БОРС приступити изради акционог плана запошљавања чланова породица погинулих и демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

“Упутили смо апел свим политичким партијама, Влади Српске, јавним предузећима и локалним заједницама да заједнички сачинимо овај план и изнађемо најповољнија рјешења, с циљем запошљавања борачких категорија”, рекао је Савчић.

Савчић је дегелацију ПДП информисао о свим важним питањима за борачку популацију.

Повезане вијести: