http://pdp.rs.ba/pdp-radi-na-pojeftinenu-lijekova/

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио у Брчком да је приоритет ове странке у заједничким институцијама БиХ смањење цијене лијекова, од чега ће корист имати сви грађани, без обзира на то гдје живе.

„Инсистираћемо и да се пролонгира плаћање ПДВ-а са 10. на крај мјесеца, за претходни мјесец, што је огромна подршка привредницима у Републици Српској, Федерацији БиХ и Брчко дистрикту. Tо је нешто што је типично за заједничке институције БиХ, гдје имамо компетенције и настојаћемо да олакшамо живот грађанима колико смо у могућности“, рекао је Бореновић.

Он је на јавној трибини Општинског одбора ПДП-а Брчко рекао да је највећи дио одлука, ипак, на ентитетским нивоима, због чега су локални избори веома важни за ПДП.

„Tо је међуфаза до оних великих избора који ће се десити најкасније до 2018. године када желимо да преузмемо власт у Републици Српској, а не кријемо да желимо да преузмемо и власт у дистрикту Брчко“, поручио је Бореновић.

Према његовим ријечима, ПДП је у Брчком издржао велике изазове као опозициона партија у Скупштини дистрикта и показао да има политички став, квалитет и програм.

Он је изразио наду да ће ПДП након октобарских избора бити један од стубова власти у Брчком.

Бореновић је истакао да је ПДП партија која дугорочно гледа, која зна шта хоће, има програм, конкретна рјешења и резултате и зато је и успјела.

„У нашој странци нема никаквих унутрашњих турбуленција и зато је наша политика потпуно нови концепт понашања, руковођења и потпуно различит од онога што заговара /лидер СНСД-а/Милорад Додик“, рекао је Бореновић.

Повезане вијести: