http://pdp.rs.ba/pdp-predstavio-novog-direktora-politicke-akademije/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић представио је данас у Бањој Луци новог директора Политичке академије ПДП-а Милка Грмушу.

 Предсједник Бореновић је навео да је овим потезом ПДП још једном јасно и конкретно исказао своју одлучност да пружи политички простор новим, младим, компетентним, одговорним и моралним људима.

ПДП ће наставити да буде отворен за све људе који имају жељу, храброст и знање да мијењају Републику Српску набоље. 

„Сматрамо да Српској треба нова енергија, те да у политички процес треба укључити све оне који су спремни да дају свој допринос опоравку земље, изласку из озбиљне вишегодишње кризе, као и свеукупном напретку друштва. Ми у ПДП-у смо свјесни да Република Српска мора да добије своје дугорочне развојне политике, да је у том смислу потребно креирати програме који неће бити искључиво везани за изборне циклусе, већ за дужи низ година. ПДП ће бити авангарда у том смислу и постаће кључни фактор окупљања модерно оријентисаних патриотских снага спремних да од Републике Српске начине регионалног лидера“, нагласио је предсједник Бореновић.

Милко Грмуша је истакао да већ дужи низ година у јавности пласира своје политичке тезе и погледе, те да је у комуникацији са г. Бореновићем одлучио да неке од тих програмских принципа и рјешења покуша да имплементира кроз Политичку академију ПДП-а.

„Мој основни циљ јесте инклузија свих оних који имају изграђене индивидуалне политичке и вриједносне принципе, довољно енергије и патриотизма, у политички дијалог са основном идејом да Република Српска коначно добије свој политички, вриједносни и економски оквир за наредних годину дана, пет и тридесет година. Захвалан сам г. Бореновићу и руководству ПДП-а што су ми дали шансу да кроз Политичку академију активно креирам оне политике које континуирано заступам, иако је предмет мојих критичких осврта у прошлости био и ПДП. То показује да је ПДП отворен за различита мишљења, аргументовану критику и дијалог, а то су особине које су мени лично најважније и због којих сматрам да постоји добра полазна за основа за креирање наведених нових полиика и програмско-кадровско профилисање ПДП-а као модерне политичке странке десног центра, конзервативних друштвених и либералних економских опредјељења“, навео је Грмуша.

Повезане вијести: