http://pdp.rs.ba/pdp-ochekuje-pobjedu-u-oshtroj-lutsi/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић разговарао је са делегацијом општине Оштра Лука, на челу са предсједником скупштине и кандидатом ПДП за начелника општине Радом Топићем.

Бореновић је рекао да је свака локална заједница у Републици Српској једнако важна, без обзира на њену величину и да и у Оштрој Луци ПДП очекује побједу, као што то очекује и у Требињу, Бањалуци, Бијељини…

Бореновић се упознао са програмом кандидата Оштре Луке на локалним изборима и нагласио да је реалан, те да је многе ствари могуће промијенити у врло кратком року.

Кандидат за начелника Оштре Луке Раде Топић рекао је да у наредне четири године планира да Оштру Луку извуче из изразито неразвијених општина, јер се статус ове општине итекако може побољшати.

„ПДП има конкретан план како задржати младе у Оштрој Луци, како побољшати наталитетну политику и како искористити пољопривреду као најважнију грану за живот“, рекао је Топић.

Топић је указао и на проблем са којим се суочавају у овој општини кад овјеравају здравствене књижице у филијали Фонда здравственог осигурања РС.

image-0-02-01-01f5b0c2fd553f62d6d70898b756a659bd66605b7895bad2853605637e0b1439-V (1)

То могу да ураде само једном седмично у трајању од три часа. Топић је нагласио да у приједорској филијали има много службеника који ништа не раде, само се сударају на ходницима и да ће се залагати за то да становници Оштре Луке имају сваки дан услуге Фонда ЗО који плаћају.

ПДП БЛ