http://pdp.rs.ba/pdp-ne-emo-odustati-od-zakona-o-shvitsar/

Партија демократског прогреса поручује свим грађанима Репубулке Српске, али и свим политичким субкектима, нарочито онима који се дволичним и лицемјерним изјавама играју са судбинама људи који су жртве предаторског банкарског система како неће одустати од Закона о швицарцима!

Закон којим ће да се заштите грађани од штетног утицаја банкарских институција постао је приоритет Партије демократског прогреса. Дјеловање банака и институција којима је за циљ профитирање по сваку цијену је друштвено недопустиво и потребно га је најоштрије санкционисати.

Нажалост, свједоци смо да тренутне инстируције власти, под окриљем дјеловања СНСД-а и њених продужених полуга спрјечава доношење законске регулативе којом би се наведене санкције могле спровести. Такво понашање сматрамо неодговорним, политички недопустивим и на граници са криминалним.

Власт, институције власти, функсионери као и закони и норме морају бити на услузи грађанима, те морају урадити све како би заштитили те исте грађане од самих институција власти. То су, за нас неупитни политички, друштвени и морални цивилизацијски темељи друштва каквом тежимо!

Пасивно пропуштање да се дјелује, некомпетентност приликом процјене правила, отворена наклоњеност финснсијским интересним групама умјесто грађанима, одбијање да се креира, уреди и изгласа одговарајућа регулатива те свака врста кримогеног дјеловања које за циљ има осиромашење становника Републке, за ПДП представља издају народа Републике Српске и пријетњу по њен опстанак.

Стога Партија демократског прогреса поставља себи за задатак беспоштедну борбу против сваке врсте неправде која се чини на штету обичног грађанина. Нећемо дозволити, нити ћемо толерисати такво дјеловање, те ћемо се залагати за све облике демократске борбе у циљу заштите права грађана Републике Спрске.

 

Партија демократског прогреса.