http://pdp.rs.ba/pdp-licemjerno-je-da-dodik-govori-o-polozaju-srba-u-kantonu-10/

Саопштење за јавност

Лицемјерно је и крајње безобразно од стране предсједника Републике Српске, Милорада Додика, доћи у Дрвар и говорити о лошем положају Срба у Кантону 10, кад његов СНСД са својим стратешким партнером ХДЗ-ом суверено влада овим кантоном пуних 10 година.

ПДП општински одбори Дрвар, Гламоч и Грахово сматрају да су Додикове изјаве дволичне и понижавајуће за српски народ који у тешким условима живи на овом подручју.

Питамо предсједника Додика и СНСД зашто нема плата у Дому здравља Дрвар? Зашто не договоре са својим партнерима из ХДЗ да се српској дјеци у овом кантону омогући право да уче српски језик? Када ће бити отворена представништва РТРС, Срне и Гласа Српске, фабрика обуће и дневна болница, што су у кампањи 2014. године обећали Милорад Додик и Никола Шпирић? Шта СНСД чини да се поправи положај и побољшају услови живота Срба у Дрвару, Гламочу и Грахову?

Милорад Додик синоћ је још једном показао своју бахатост и безобразлук када је хеликоптером слетио у Дрвар који је прије само шест дана горио и још увијек гори и вапи за хеликоптерима који би гасили пожар, али ни тада, као ни у другим ситуацијама, није било подршке од стране предсједника Републике Српске.

Будући да се предсједник Додик Срба у Федерацији БиХ сјети само када му требају за скупљање јефтиних дневнополитичких поена, овом приликом му поручујемо да слободно одлети и више не долази док он, његова странка и њихов стратешки партнер истински не почну да раде на рјешавању бројних нагомиланих проблема с којима се Срби у Кантону 10 и читавој Федерацији БиХ суочавају јер су управо он, његов СНСД и ХДЗ најодговорнији за положај Срба у овом кантону.

 

Бањалука, 25. август 2017.

Информативна служба ПДП-а

Повезане вијести:

ПДП РС