http://pdp.rs.ba/pdp-lako-je-biti-ekonomista-po-dzepu-gradjana/

Повећање стопе ПДВ-а, које је јуче предложио предсједник Републике Српске Милорад Додик, директно би утицало на раст цијена и свакој породици из новчаника, уз постојеће несносне трошкове, мјесечно отело још 50 марака.

Предсједник Републике Српске лажима о економији Републике Српске или свјесно жели да понизи јавност или показује да економији не зна ама баш ништа.
Потпуна је обмана његова прича о дефициту буџета од 150 милиона КМ годишње, јер је стварна истина да је прошлогодишњи дефицит био преко 350 милиона КМ. Поређењем пореског система Републике Српске и Србије избјегао је да каже стварну истину, јер Србија, осим више стопе, има и нижу, али и нулту стопу пореза, док је поређење дуга Републике Српске, коју је задужио до несносних граница, са Америком толико глупо и да истински није жалосно било би смијешно.

Америка, са којом нас пореди, не најављује силне измишљене партнере из Русије и Кине и ”велике и мале” кредите који ће рефинансирати постојеће.

Са предсједником се слажемо само у констатацији да су плате парламентараца БиХ енормно високе. И то зато што су повећане док је СНСД био на власти, а против чега се његови посланици који су за то гласали – не буне ни данас.

Лако је, са лажима о благостању, бити економиста по џепу грађана. Подсјећамо да је из буџета Републике Српске у посљедњих осам година нестало три милијарде марака, а Партија демократског прогреса сигурно неће дозволити да грађани буду ти који ће покрадени новац враћати.

Повезане вијести: