http://pdp.rs.ba/pdp-jedna-od-najstabilnijih-stranaka/

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић оцијенио је вечерас у Градишци да је ПДП, и поред трансформације страначког руководства, једна од најјачих и најстабилнијих политичких странака у Републици Српској, без политичких трзавица и неслагања унутар странке.

Бореновић је на јавној трибини у Брестовчини код Градишке рекао да ПДП креће у жестоку кампању пред локалне изборе и да јасно жели да поручи да Градишку од прошлих локалних избора води „добра екипа људи“.

Осим Бореновића, трибини ПДП-а присуствовао је почасни предсједник странке Младен Иванић, предсједник Општинског одбора ПДП Градишка Милан Шврака и начелник општине Градишка Зоран Латиновић.

„Градишка је за ПДП један од најзначајнијих градова у Српској и тим ПДП-а који у Градишци воде Шврака и Радислав Дончић, који је као предсједник СО Градишка одолио свим политичким притисцима, успио је показати своју праву снагу“, оцијенио је Бореновић.

Он је рекао да су односи унутар странака које тренутно воде општину Градишка показатељ како треба да функционише Савез за промјене, те додао да ће досадашњи начелник Латиновић, који је члан СДС-а, имати снажну подршку као кандидат за начелника на предстојећим локалним изборима.

Бореновић је рекао да очекује да ће странке Савеза за промјене постићи договор око кандидата за начелнике и у дугим општинама у Српској, те да је за то потребно само превазићи „мале анимозитете унутар странака на локалном нивоу“.

9

Шврака је истакао да је у овом мандату локалне власти у Градишци начињен значајан напредак на плану стабилизације општинског буџета и да ће након локалних избора бити одблокиран напредак који је заустављен политичком кризом и нефункционисањем локалног параламента.

7

Латиновић је потврдио да сви разговори иду у том правцу да ће досадашњи коалициони партнери подржати његову кандидатуру за начелника општине. „Цјелокупна процедура кандидовања још није спроведена, али постоје коректни односи странака Савеза за промјене, који су владали и у протекле три и по године“, рекао је Латиновић.

Повезане вијести: