http://pdp.rs.ba/pdp-bana-luka-zvanichno-zapocheo-kampan/

Градски одбор ПДП Бањалука је данас обиљежио почетак изборне кампање отварањем промотивног штанда на тргу Крајине. Отварању штанда присуствовали су предсједник ПДП Бранислав Бореновић, потпредсједник ПДП Игор Црнадак, кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић, те кандидати ПДП за одборнике у Скупштини града Бањалуке.

Овај догађај је својим присуством увеличао и велики број окупљених симпатизера ПДП и грађана Бањалуке, као и значајан број новинара, који су забиљежили изјаве Бранислава Бореновића, Драгана Чавића, те кандидата ПДП за одборнике: Зорана Талића, Дијане Јешић и Драшка Станивуковића.

„Потпуно смо спремни за предизборну трку, 2. октобра очекујемо најбољи резултат од оснивања ПДП и очекујемо да ћемо направити изузетно добар резултат у граду Бањалуци“, изјавио је Бореновић. Нагласио је и то да су припреме за изборе трајале мјесецима, да је направљен одличан, остварив и реалан програм у складу са потребама грађана Бањалуке.

Предсједник градског одбора ПДП и носилац одборничке листе ПДП за Скупштину града Бањалуке, Зоран Талић је прецизирао да је рад на програму за бољу Бањалуку трајао годину и по, те да је исти представљен на свечаној конвенцији, која је одржана у априлу ове године, пред хиљаду наших суграђана.

„Тад смо констатовали да желимо да се град Бањалука развија у правцу јачања привреде. Зато смо казали да хоћемо да имамо градског менаџера, некога ко ће бринути о инвестицијама, о привреди, некога ко ће доводити привреднике и стварати јак привредни амбијент. Тада смо казали да хоћемо да имамо градског архитекту, не да имамо грађевински џумбус као сад, већ да се то уреди и да имамо љепшу Бањалуку. Тад смо показали да бринемо о будућности Бањалуке, да хоћемо да буду обезбјеђени вртићи за сву дјецу на територији града, а не да имамо хиљаду и по дјеце на чекању као сад“, додао је Талић.

Кандидаткиња ПДП за одборника у Скупштини града Бањалуке, Дијана Јешић је изјавила да градски одбор ПДП ништа није препустио случају и да су програмом за бољу Бањалуку обухваћене све категорије друштва, са посебним нагласком на омладину и особе са инвалидитетом. „Осмислили смо програм запошљавања особа са инвалидитетом, гдје бисмо просторе од преко 200 метара квадратних који се налазе у власништву града дали на кориштење тим особама, претворивши их у радионице и образовне центре“, поручила је Дијана Јешић.

Кандидат ПДП за одборника у Скупштини града Бањалуке, Драшко Станивуковић је изјавио да се заједно са својим колегама из савјета младих снажно залаже да се заустави процес масовног одласка младих у иностранство. „Наш план и програм у области културе, спорта и запошљавања младих ћемо износити и презентовати у наредних 30 дана, колико траје кампања. Наш циљ је да олакшамо младима да покрећу своје послове, а самим тим ће се лакше и запошљавати“, појаснио је Драшко Станивуковић.

ПДП РС